Gebruiksvoorschriften


Op deze pagina kun je meer informatie vinden over het gebruik van onze hangmatjes.

Voor wie?

Onze hangmatjes zijn geschikt voor meerdere kleine diersoorten. Zoals je vast wel hebt gemerkt hebben we het vooral over ratjes, omdat hier ons 'testpanel' uit bestaat en het merendeel van onze hangmatjes naar ratjes toe gaat. Maar onze hangmatjes zijn ook erg leuk voor andere dieren! Ook voor fretten, chinchilla's, cavia's, konijnen, hamsters, muizen en zelfs vogels zijn de hangmatjes geschikt. Niet elke hangmat is voor elk diersoort even leuk (cavia's en konijnen lijken iets minder van de inkruiphuisjes te houden, maar juist wel weer erg van de normale hangmatten en de Radiatorhangmandjes) en soms moeten de maten worden aangepast. Alle maten van onze hangmatjes zijn gericht op ratjes (tenzij anders vermeld), maar vrijwel alle type hangmatjes kunnen in een groter (voor bijvoorbeeld fretten, cavia's en konijnen) of kleiner (voor bijvoorbeeld muizen of hamsters) formaat worden gemaakt! Dit tegen een kleine meer- of minderprijs (vanwege de hoeveelheid stof die meer of minder nodig is).

Veiligheid

Omdat ratjes echte knaagdieren zijn, is de kans groot dat zij vroeg of laat een hapje nemen uit de hangmat. Het is aan te raden om eventuele los hangende stukjes stof af te knippen en ook knaaggaten iets groter te knippen, om te voorkomen dat ze klem komen te zitten (al is dit bij ons nog nooit gebeurd, maar je kunt tenslotte niet voorzichtig genoeg zijn!). 

Wassen

Onze hangmatjes kunnen gewassen worden in de wasmachine op 30 of 40 graden (op 60 graden kan soms ook prima, al bestaat de kans dat de stof dan iets krimpt). Let er wel op dat je haakjes e.d. van de hangmatjes haalt vóór het wassen, om schade aan je wasmachine te voorkomen. Gebruik geen of een klein beetje wasmiddel en geen wasverzachter, aangezien de meeste ratjes niet zo houden van de sterke geur van wasmiddel. Fleece droogt zeer snel, dus de hangmatjes hoeven niet in de droger. 

Houten speelgoed

Onze ratjes zijn dol op houten speelgoed, ze spelen ermee, slapen in de huisjes en - vooral - ze vinden het heerlijk om aan te knagen. Dit helpt bovendien ongewenst knaaggedrag (zoals tralieknagen of het vernietigen van plastic huisjes) voorkomen! Houten speelgoed vereist wel wat extra schoonmaakwerk, om te voorkomen dat het gaat ruiken. Het is aan te raden om houten speelgoed minstens één keer per week goed schoon te maken. Wij maken het schoon met heet water en een sopje (meestal een beetje afwasmiddel). Even flink schrobben en daarna goed afspoelen. Na het schoonmaken laten we het speelgoed eerst goed drogen. Het is aan te raden het speelgoed op een plek te zetten waar het snel droogt, bijvoorbeeld op of naast de verwarming of - op mooie dagen - buiten in het zonnetje. Op deze manier kan het speelgoed lang mee, zonder dat het gaat ruiken. 

Als de dieren aan het houten speelgoed knagen, is het belangrijk om regelmatig de veiligheid van de speeltjes te controleren. Kijk of ze nog stevig genoeg zijn, er nergens splinters uitsteken of dat eventueel bouwmateriaal (zoals spijkers in huisjes) zichbaar zijn geworden. 

 Gratis verzending bij besteding vanaf 50 euro

 Slechts 3,50 euro verzendkosten bij besteding vanaf 50 euro. Gratis verzending bij besteding vanaf 80 euro

© 2012 - 2023 Hangmatjes Enzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel