Gebruiksvoorschriften


Op deze pagina kun je meer informatie vinden over het gebruik van onze hangmatjes.

Voor wie?

Onze hangmatjes zijn geschikt voor meerdere kleine diersoorten.  De meeste van onze hangmatjes zijn gemaakt voor ratjes, maar onze hangmatjes zijn ook erg leuk voor andere dieren! Ook voor fretten, chinchilla's, cavia's, konijnen, hamsters, muizen en zelfs vogels zijn de hangmatjes geschikt. Niet elke hangmat is voor elk diersoort even leuk (cavia's en konijnen lijken iets minder van de inkruiphuisjes te houden, maar juist wel weer van de normale hangmatten en de Radiatorhangmandjes) en soms moeten de maten worden aangepast. Alle maten van onze hangmatjes zijn gericht op ratjes (tenzij anders vermeld), maar vrijwel alle type hangmatjes kunnen in een groter (voor bijvoorbeeld fretten, cavia's en konijnen) of kleiner (voor bijvoorbeeld muizen of hamsters) formaat worden gemaakt. 

Veiligheid

Omdat ratjes echte knaagdieren zijn, is de kans groot dat zij vroeg of laat een hapje nemen uit de hangmat. Het is aan te raden om eventuele los hangende stukjes stof af te knippen. Als je ratjes een gat hebben geknaagd, knip deze dan groot genoeg dat ze er doorheen passen, om te voorkomen dat ze klem komen te zitten (al is dit bij ons nog nooit gebeurd, maar je kunt tenslotte niet voorzichtig genoeg zijn!).  Controleer je hangmatjes wekelijks en vervang ze als ze te veel kapot geknaagd zijn.  Gebruik je PeerClips om je hangmatjes mee op te hangen? Hang deze altijd op met de smalle zijde (waar de opening zich bevindt) aan de bovenkant (omhoog). 

Wassen

Onze hangmatjes kunnen in de wasmachine gewassen worden, wij raden aan op 30 of 40 graden (indien gewenst kan je de hangmatjes ook op 60 graden wassen, maar de kwaliteit van de hangmatjes kan dan sneller achteruit gaan. Indien er katoen in je hangmatje is verwerkt, kan dit op deze hoge temperaturen wat krimpen, tevens kan de print sneller vervagen). Om schade aan je wasmachine te voorkomen is het aan te raden een waszak te gebruiken. Verwijder ook altijd alle ophanghaakjes, peerclips, klemmetjes of andere metalen voorwerpen van je hangmatje voor je deze gaat wassen (indien dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld als je hangmatje nestelringen heeft, gebruik dan altijd een waszak). Onze hangmatjes zijn niet geschikt om gedroogd te worden in de droger (dit is ook niet nodig, fleece droogt ontzettend snel). 

Houten speelgoed

Onze ratjes zijn dol op houten speelgoed, ze spelen ermee, slapen in de huisjes en - vooral - ze vinden het heerlijk om aan te knagen. Dit helpt bovendien ongewenst knaaggedrag (zoals tralieknagen of het vernietigen van plastic huisjes) voorkomen! Houten speelgoed vereist wel wat extra schoonmaakwerk, om te voorkomen dat het gaat ruiken. Het is aan te raden om houten speelgoed minstens één keer per week goed schoon te maken. Wij maken het schoon met heet water en een sopje (meestal een beetje afwasmiddel). Even flink schrobben en daarna goed afspoelen. Na het schoonmaken laten we het speelgoed eerst goed drogen. Het is aan te raden het speelgoed op een plek te zetten waar het snel droogt, bijvoorbeeld op of naast de verwarming of - op mooie dagen - buiten in het zonnetje. Op deze manier kan het speelgoed lang mee, zonder dat het gaat ruiken. 

Als de dieren aan het houten speelgoed knagen, is het belangrijk om regelmatig de veiligheid van de speeltjes te controleren. Kijk of ze nog stevig genoeg zijn, er nergens splinters uitsteken of dat eventueel bouwmateriaal (zoals spijkers in huisjes) zichtbaar zijn geworden.

 Gratis verzending bij besteding vanaf 50 euro

 Slechts 3 euro verzendkosten bij besteding vanaf 50 euro. Gratis verzending bij besteding vanaf 80 euro

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2012 - 2023 Hangmatjes Enzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel